Vgpu

In cazul lui Asus GTS 450 TOP, controlerul pentru vGPU este uP6205AK, pinul 6 fiind cel de FB. Valoarea default pentru rezistenta dintre FB si masa este ~800ohm, deci putem folosi un semireglabil multitura de 20k. Am verificat scalarea cu voltajul pana la valoarea de 1.4v, insa nu am inregistrat nici o crestere in frecventa in conditiile testului de azi peste ~1.37v. Voltajul default pentru vGPU este de 1125mv, raportat de GPU-Z si Afterburner. Cel real, masurat cu multimetrul il vom analiza la capitolul VRM.

Am verificat si daca VRM-ul are ovp/ocp pana la ~1.5v. OVP nu exista dar OCP-ul a intrat in functiune dupa cateva zeci de secunde de la rualrea cu 1.5v si frecvente default. OCP-ul nu este implementat in cipul PWM ci sub forma de siguranta fuzibila pe alimentare, lucru foarte bun pentru ca la orice forma de supracurent placa este protejata.

ATENTIE – Asus GTS 450 TOP nu respecta design-ul de referinta Nvidia pentru GTS 450, deci acest mod este aplicabil doar pentru placile dotate cu controller uP6205AK. Design-ul de referinta foloseste un controller On Semi NCP 5395T si nu poate fi modat in concordanta cu schema prezentata in acest articol.

In cazul etajului de alimentare al memoriei, este folosit un controller uP6101, insa pinul FB prin care putem controla voltajul memoriei este tot 6. Avem o rezistenta default de la FB la masa tot de ~ 800ohm, deci putem folosi un semireglabil de 20k.

Voltajul default este de 1.55v, iar eu am aplicat un voltaj de 1.65v, suficient pentru a atinge 1200mhz. Timpul pe care l-am avut la dispozitie pentru a face acest articol a fost extrem de scurt si nu am putut aloca mai mult timp pentru extra-tweaking, care s-ar fi dovedit foarte folositor in atingerea unor frecvente de functionare si mai mari.

Am facut si “capacitor mode”, adica suplimentarea capacitatii de la iesirea VRM-ului, dar nu am obtinut nimic in plus, placa dispunand de un total de opt condensatori solizi de 820 microfarazi, o valaore mai mult decat suficienta pe aer. In cazul in care am folosi o racire subzero, lucrurile s-ar putea schimba pentru ca in acele conditii capacitatea scade drastic la temperaturi scazute. Cei mai potriviti condensatori pentru conditii de lucRU subzero sunt cei cu tantal, a caror capacitate nu scade la fel de mult fata de celelalte tipuri de condensatori.

Fonte
Asus GTS 450 TOP – studiu de overclocking | lab501